Beste Vermogensplanners!
Onderstaand treffen jullie de laatste stand van zake over de onduidelijkheid van het Nationaal Regime. Het tweede onderwerp is de laatste status van geregistreerde Vermogensplanners in het DSI register en de daarbij behorende de kwalificatie die sinds 3 januari gelden (MIFid-II). Deadline alert: Wie over diploma’s of certificaat beschikt (zie lijstje verderop in artikel) maar zich niet heeft aangemeld bij het DSI register moet vóór 1 april a.s. actie ondernemen. Na 1 april 2018 is het niet meer mogelijk om op grond van voorheen geaccrediteerde examens toe te treden tot de registers. Speciaal voor FVP leden is een uitzondering gemaakt op de deadline van 1 april, leden mogen zich ook in april nog aanmelden bij DSI. Julie van der Maas, een van de gecertificeerde vermogens planners heeft onlangs een interview gegeven aan het DSI omtrent het nieuwe register en het belang van de opleiding tot Vermogens Planner.
Vandaag heeft de FVP de tweede inspiratie middag gegeven van dit jaar.
|
Verslag gepubliceerd in "the Asset" | |
File Size: | 889 kb |
File Type: |
Stichting DSI gaat op verzoek van de Federatie Vermogensplanners (FVP) onderzoeken of een nieuw, onafhankelijk DSI-register voor vermogensplanners kan worden gevormd.
Hiertoe ondertekenden DSI en FVP op maandag 11 januari een intentieverklaring. FVP en DSI willen verkennen of een brug geslagen kan worden tussen beleggingsadvies en financial planning, ofwel tussen beleggingsspecialist en de breder georiënteerde adviseur.
De FVP kent zelf een opleidings- en certificeringsprogramma Vermogensplanner dat stoelt op het DSI-niveau voor beleggingsadviseurs. DSI biedt als de zelfregulering-organisatie van de financiële sector een bredere en onafhankelijker positie. De DSI-systematiek biedt personeelsscreening, permanente educatie en tucht waar de FVP bij aan wil sluiten.
“We willen ons certificeringsprogramma een breder en onafhankelijker norm geven en tegelijkertijd de integriteit zwaarder borgen”, aldus voorzitter Dick Garritsen van de stichting FVP, dat toeziet op de certificering van de leden van de vereniging FVP. “Daarom benaderden wij DSI.”
“Wij zijn ingenomen met het onderzoeksverzoek. De financiële sector is aan het veranderen. Er komen meer goed uitgeruste generalisten. Dit onderzoek en de mogelijke oprichting van het register Vermogensplanner passen in die ontwikkeling”, stelt Jerry Brouwer, directeur DSI.
Beide partijen zijn ook benieuwd in hoeverre er kruisbestuiving zal zijn tussen beleggingsspecialisten en vermogensplanners, in het bijzonder of er een gemeenschappelijke visie zal ontstaan waar het vermogensopbouw betreft.
Bij een positieve uitkomst zal DSI de accreditatie voor de toetsing overnemen van de FVP. Het bestuur van de stichting FVP vormt een functiecommissie die inhoudelijk invulling geeft aan de opleidingseisen.
DSI en FVP hebben uitgesproken om – bij een positieve uitkomst van het onderzoek – de komende maanden de samenwerking verder uit te werken.
Klanten die gebruik maken van de diensten van een vermogensplanner, of een andere adviseur die vermogensadvies, geeft blijken zelfverzekerder te zijn dan klanten die dat niet doen.
Dit blijkt uit het onderzoek van Blackrock dat recent is uitgevoerd onder 27.500 klanten in 20 landen.
Naast de zelfverzekerdheid neemt ook een positief gevoel over hun financiële toekomst toe en voelen ze meer greep te hebben op deze financiële toekomst.
De gisteren (7-januari) gehouden Permanente Inspiratie middag is een groot succes gebleken.
De Federatie Vermogens Planners (FVP) heeft niet alleen tot doelstelling het vergroten van de kennis van de leden, maar ook het inspireren van de leden om de betrokkenheid bij hun relaties te vergroten en mede daardoor de kwaliteit van de dienstverlening te verbeteren. De ontwikkeling van het vermogen wordt door de planners gezien als de basis voor het financieel plan.
De Federatie Vermogens Planners (FVP) heeft niet alleen tot doelstelling het vergroten van de kennis van de leden, maar ook het inspireren van de leden om de betrokkenheid bij hun relaties te vergroten en mede daardoor de kwaliteit van de dienstverlening te verbeteren. De ontwikkeling van het vermogen wordt door de planners gezien als de basis voor het financieel plan.
Op 21-10-2014 is een artikel over een praktijkcasus van een klant verschenen wat het belang van Vermogensplanning op langere termijn inhoud.
Archieven
Maart 2020
Maart 2018
September 2016
Juli 2016
Januari 2016
Februari 2015
Januari 2015
Oktober 2014
Juni 2014